Hoe is de bloedglucosespiegel gemeten?
Bloedsuikerspiegel of glucosewaarden worden meestal gemeten om diabetes te diagnosticeren of te monitoren. Het is ook belangrijk om de bloedglucosespiegel in bepaalde situaties in de gaten te houden, bijvoorbeeld tijdens zwangerschap, alvleesklierontsteking en op latere leeftijd.
Hoe groot is de bloedglucose bij diabetes?
Heb je diabetes, dan is een bloedglucose (bloedsuikerwaarde) tussen de 4 en 8 mmol/l het beste. Daarmee blijft het risico op lichamelijke gevolgen van diabetes zo klein mogelijk. Je beperkt zo bijvoorbeeld problemen (complicaties) met ogen en nieren.
Wat is het bloed glucose?
Het bloed glucose is de hoeveelheid suiker die op het moment van testen in het bloed is terug te vinden. Het wordt gebruikt om hyperglycemie en hypoglycemie (door mensen met suikerziekte vaak een hypo genoemd) aan te tonen. Hiermee wordt de ziekte diabetes aangetoond en wordt het beloop van diabetes patiënten gevolgd.
Wat is de indicatie ‘algemeen bloedonderzoek’?
Inleiding. De indicatie ‘algemeen bloedonderzoek’ is de meest voorkomende indicatie waarvoor huisartsen laboratoriumdiagnostiek aanvragen: analyses van het probleemgeoriënteerd laboratoriumonderzoek aanvragen in 2 regio’s laten zien dat een derde van de aanvragen 1 of meer tests vanuit de indicatie ‘algemeen bloedonderzoek’ betreffen
https://www.youtube.com/watch?v=hjX9rSehJm8